Burnley Extension

Burnley, VIC, Australia

Pitch_Architecture_Burnley Extension_1
 

Working to both protect the classic elements of the existing building and enhance the usability of the small space, Pitch added a simple double storey extension to this heritage home. The minimal black box structure is entirely concealed behind the existing roof ridge of the facade. The exterior window frame traps and reflects light into the second storey rooms, whilst the ground floor kitchen windows look out onto an alfresco dining area and the surrounding garden.

Pitch_Architecture_Burnley Extension_2
 
Pitch_Architecture_Burnley Extension_3
Pitch_Architecture_Burnley Extension_4
Pitch_Architecture_Burnley Extension_5
Pitch_Architecture_Burnley Extension_6
Pitch_Architecture_Burnley Extension_7
Pitch_Architecture_Burnley Extension_8
Pitch_Architecture_Burnley Extension_9
Pitch_Architecture_Burnley Extension_10